+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Classic Style – With Sidebar

Door
In Geen categorie Geplaatst op

Blote armen na je veertigste?

Geen blote armen na je veertigste? Geregeld krijg ik die vraag, “Kan dat nog wel, die blote armen? Ik heb ergens gelezen dat dat echt niet meer kan na je veertigste”.Het is wel een erg ruime (of krappe?) grens. Sjonge. We hoeven toch niet alleen getrainde en superstrakke ledematen te tonen? En al die flubberbillen […]
0Lees meer
Door
In Geen categorie Geplaatst op

Zwart-wit

Altijd zijn ze aanwezig in het modebeeld, zwart en wit. Het wordt gezien als tijdloos, chic, stijlvol enz. enz. Daarom wordt het ook zo vaak gedragen op feesten en recepties. Men denkt: ‘Daar kom ik tenminste altijd goed mee voor de dag’. Laatst zag ik het weer. Leuke blonde vrouw in een zwart-witte jurk, hooggehakt […]
0Lees meer
Door
In Geen categorie Geplaatst op

Een goede kleurenanalyse

In 1987 ben ik door Colour me Beautiful opgeleid tot kleurconsultant. Inmiddels is de term ‘image-consultant’ meer gangbaar. Ik was de 16e die dit beroep in Nederland uitoefende. Daarna kwamen er meerdere organisaties en ook Colour me Beautiful groeide flink, tot zo’n 80 consultants in Nederland. Door de bomen het bos blijven zien Dat is […]
0Lees meer
Door
In Geen categorie Geplaatst op

Vreemde uitspraken over kleur

Niemand kan toch geel dragen? Deze vraag kwam van de week weer langs tijdens een kleurenanalyse. Ik hoor het vaak. Mensen uit de modewereld roepen dit nogal eens. Jammer, want geel is een kleur die iedereen kan hebben. De juiste nuance is wel heel belangrijk. Ik leg het zo uit. Nog zo een: zwart kleedt […]
0Lees meer
Door
In Geen categorie Geplaatst op

De 12 kleurtypes en beroemdheden

De komende weken schrijf ik een serie over de 12 verschillende kleurtypes met telkens als voorbeeld een bekend persoon. Deel 1: Liv Tyler, de koele winter Laat ik beginnen met het koele kleurtype. Veel mensen vinden dat namelijk in eerste instantie niet echt leuk, om als koel aangeduid te worden. Ik noem dan meteen Liv […]
1Lees meer