+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Blote armen na je veertigste?

Door
In Geen categorie

achtergrond studiklur2Geen blote armen na je veertigste?

Geregeld krijg ik die vraag, “Kan dat nog wel, die blote armen? Ik heb ergens gelezen dat dat echt niet meer kan na je veertigste”.Het is wel een erg ruime (of krappe?) grens. Sjonge. We hoeven toch niet alleen getrainde en superstrakke ledematen te tonen? En al die flubberbillen en vetrolbuiken dan? Dwars door strakke truitjes en jurkjes heen krijgen we die, gloria victoria, te zien. Neenee, niet van 40+ hoor. Welnee, van jonge meiden van soms nog geen 20! Maar nee zeg, daar gaat het niet om. Het is zeker niet mijn bedoeling om hier een kinderdachtig meidenscheldpartijtje te ontketenen. Maar om te beginnen wil ik dus sowieso de grens naar zo ongeveer tegen de 50 verleggen.

En dan vind ik in alle eerlijkheid dat die bovenarmen dan meestal nog heel appetijtelijk zijn en het aanzien waard (nee, niet strak – nou en?). Over het algemeen tot zeker je 45e. Tegen de tijd dat de hormonen je lijf wat doen veranderen, dan kun je eens eerlijk gaan kijken of het nog wel kan. En je hoeft dan helemaal niet te gaan denken aan een mouw tot onderaan.

Wat dan?

Vaak is een korte mouw prima. De truc is om de mouw net boven of net onder het dikste punt van je arm te laten eindigen, tenzij je echt dikke armen hebt, dan altijd eronder.

Niet erop! Dan lijkt die arm veel dikker (bij vrouwen een van de relatief, dikste lichaamsdelen) en dat oogt zo ‘moeke’-achtig. En als je zware borsten hebt is de juiste plaatsbepaling helemaal cruciaal. NIET op een lijn met de boezem anders wordt het geheel topzwaar. Een andere truc is als de onderkant van de korte mouw, de zoom dus, niet horizontaal over de arm loopt maar schuin naar boven. Want dát moet je hebben: als het vel neerwaarts gaat, dan moet wat je erop en erover draagt, opwaarts gaan. Zo’n mouwtje dus. Maar ook het haar: geen sluik vallende slierten langs je ….wang (vul zelf maar in), maar speelse opwaartse lokken. De rouge niet horizontaal op diezelfde wang, maar vanaf het hoogste punt van het jukbeen opwaarts.

En als we het dan toch over make-up hebben…

Ook daarvoor zijn er vele tips als het gaat om een fris en fruitige uitstraling. Hier zijn wat van die tips:

  1. De basis: kies foundation in dezelfde tint als de huid. De kleur moet met de huidskleur versmelten. Géén donkerder tintje om bruiner te lijken (maakt hard, dus oud), daar zijn andere trucjes voor…..,
  2. Blush bijvoorbeeld doet echt wonderen. Vrijwel geen enkele vrouw gebuikt het, maar ik kan het ten zeerste aanbevelen. Als je maar de juiste tint gebruikt en geen koortsblos creëert.
  3. Lipstick: heb er altijd eentje bij je. Heus, de juiste kleur lipstick plus blush doet veel meer dan alleen maar oogschaduw en mascara. Een goede kleur lipstick brengt de lichtjes in je ogen en zorgt voor die heerlijk sprankelende uitstraling.

En dan zul je zien: zo’n lekker fris 40+++ koppie is heerlijk om naar te kijken! En dan geeft dat helemaal niks hoor als die arm niet helemaal strak meer is.

En nog zoiets: geen gebengel aan die oren. Dat hangt. Ook niet zo’n ielig, zielig knopje asjeblieft. Wees niet bescheiden. Wat zeg ik?! Wees ONbescheiden, vanaf nu! Daar zullen we het nog wel eens over hebben.

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter