+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Het kan! Een facelift zonder chirurgische ingreep

Door
In Geen categorie

henny stoelJe denkt er stiekem toch ook wel eens aan, zal ik toch eens voor een intake gesprek gaan? Me alleen laten informeren? Over wat een facelift kan doen, maar dan zo dat ik er geen raar strak getrokken hoofd van krijg? Jawel, wees eerlijk. Begin dan eerst eens je goede kleuren te dragen. Werkelijk, dat maakt een immens verschil. Elke keer als ik de theorie uitleg over de kleurenanalyse, laat ik een foto zien van Susan Sarandon. Eerst leg ik de kleur fuchsia onder haar gezicht en daarna zalmrose. Met fuchsia zie je wallen onder haar ogen verschijnen, ziet ze er vermoeid uit en worden de lijnen in haar gezicht, vooral die van de neus naar de mond, veel harder en scherper. Daarna met zalmrose, verdwijnt dat allemaal als sneeuw voor de zon. Haar gezicht wordt veel zachter en jeugdiger. Haar ogen beginnen te spreken en ze ziet er fris en uitgerust uit. ‘Een facelift zonder chirurgische ingreep’, zeg ik er dan altijd bij. Men verbaast zich elke keer weer over wat voor enorm effect kleur kan hebben op iemands uiterlijk.

Henny Stoel

Ik haal meestal ook Henny Stoel van het NOS journaal aan. Ze is al een tijdje verdwenen van het scherm, maar veel mensen weten haar zich nog wel te herinneren. ‘Die met die bril!’ en dat ze er altijd wat hard uitzag en ook wat vermoeid. Die bril was inderdaad te donker. Maar die was aangepast aan de haarkleur, donker roodmahonie. En in dat haar, daar zat de clou. Veel te donker en te warm. Kappers hebben een voor mij onbegrijpelijke voorliefde voor rood in het haar. Zeker als je bruine ogen hebt. Maar het is echt niet altijd mooi, het kan je heel vaal en vermoeid maken. Sommige mensen kunnen er ook een vreemde gelige huidskleur van krijgen. Nou, dat ziet er niet bepaald gezond uit hoor. En zeker niet jonger. En daar doen we het vaak voor, ons haar laten verven omdat we nog niet grijs willen zijn. ‘Dan lijken we ineens zo oud!’

Koele pigmenten

Als je koele pigmenten hebt in je huid, is asblond of asbruin echt veel mooier. Maar veel kappers kijken je bij het woord alleen al met afgrijzen aan. Of laat je haar gewoon grijs zijn! Sommige mensen worden prachtig zilverwit grijs. Pittige coupe laten knippen, klein beetje make-up, lipstick, blush (in koele tinten!) en mascara is voldoende. En je bent een stralende verschijning waar menigeen jaloers op is. Warmte in het haar kan natuurlijk heel mooi zijn, maar wel alleen bij mensen met warme pigmenten in de huid (meestal hebben mensen die moeilijk of helemaal niet bruin worden, met sproetjes, warme pigmenten). Grijs haar is bij die mensen inderdaad niet mooi. Dat kan een wat vermoeide, armoedige uitstraling geven.

10 jaar jonger

Toen ze al weg was bij het journaal, zag ik eens een foto van Henny Stoel in een of ander tijdschrift. Ze had haar haar in een midden asblonde kleur geverfd. Of ze een bril op had weet ik niet meer, die viel in ieder geval mij niet meer op, heel anders dan die donkere bril van toen. Maar ze leek minstens 10 jaar jonger en zag er veel vriendelijker en zachter uit. Je zou toch denken dat als je voor de televisie werkt, dat je dan wel goede adviezen krijgt?!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter