+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Opleiding kleurstylist

Leer alles over kleurgebruik in kleding en make-up. Volg de opleiding tot kleurstylist!

Een opleiding tot kleurstylist

Ben je gefascineerd door kleur en kleding? Zou je bij vrienden en bekenden soms graag de kledingkast eens onder handen willen nemen?  Zou je wel wat meer kleur willen toevoegen aan het Nederlandse straatbeeld?

De opleiding van Het Kleurcollege is ontwikkeld voor mensen met gevoel voor kleur en een heldere blik. In deze opleiding tot kleurstylist leer je hoe je mensen kunt adviseren over het kleurenpalet dat het beste bij ze past. Je ontwikkelt een feilloos gevoel voor kleur en samen met jouw creativiteit en oog voor detail weet jij hoe je een persoonlijk en kundig advies kunt geven. Met jouw advies geef je mensen het gereedschap aan om dié kleding te vinden die hun persoonlijkheid tot uitdrukking brengt in plaats van klakkeloos de laatste modetrends te volgen.

Marieke Haagen, StudioKleur

Opbouw van de opleiding

Gedurende 4 trainingsdagen maak je kennis met alle facetten van het beroep van kleurstylist. Je leert tijdens de eerste dag alles over de 12 kleurtypes en hoe je ze kunt herkennen. Daarna verdiep je dit inzicht door in de praktijk te oefenen met kleurenanalyses op modellen. Zo leer je om goed en objectief te kijken. We gaan ook in op de praktische vaardigheden die je nodig hebt als kleurstylist zoals draping, het aanbrengen van make-up en het verwoorden van wat je ziet. Ook sociale vaardigheden komen aan bod. Een kleuradvies is voor veel mensen een persoonlijke en soms kwetsbare ervaring, het is daarom belangrijk om de juiste toon te vinden waarop je je adviezen geeft.

De trainingsdagen vinden om de twee weken plaats op vrijdag zodat er voldoende tijd is om het geleerde te verwerken. Om je daarbij te helpen krijg je na afloop van elke lesdag huiswerk mee.

Na het doorlopen van de opleiding, waarin je hebt laten zien dat je met het aangereikte gereedschap zelfstandig aan de slag kunt, ontvang je het certificaat van Het KleurCollege. Je krijgt ook de kans om je aan te sluiten bij Het KleurCollege, een groep stylisten die allen deze opleiding hebben gevolgd.

Het resultaat van de opleiding

Als professioneel kleurstylist neem je je klant mee op een kleurrijke ontdekkingstocht. Je hebt geleerd om objectief naar mensen en kleuren te kijken zodat je zonder vooroordeel en zonder je te laten afleiden door wat de ander mooi of niet mooi vindt, een deskundig kleuradvies kunt geven. Je leert hoe je van begin tot eind een kleurconsult geeft. Hiermee leg je een stevige basis om zelfstandig als kleurstylist te werken.

Wie zijn wij?

Marieke Haagen heeft ruim 30 jaar ervaring als kleurstylist. Ze is als een van de eersten in Nederland opgeleid door Kies je Kleur/ Color me Beautiful. Vanwege haar inzet en passie voor het vak hebben ertoe geleid dat zij tot tweemaal toe een International Award voor Image Consultants won. Sinds 2012 geeft Marieke de opleiding tot kleurstylist om haar kennis en ervaring door te geven.

Judith Post werkt sinds 2016 met Marieke samen. Zij combineert creativiteit met een ondernemende geest. Met een intelligente no-nonsense aanpak vertaalt ze haar ervaring uit het zakenleven naar de wereld van kleding en kleur.

Praktische informatie
Inschrijven Wanneer je je inschrijft krijg je eerst een individueel kleuradvies. Je krijgt dan een goed beeld van wat het vak inhoudt en of het wat voor je is. Je betaalt hiervoor €90, een bedrag dat geldt als je inschrijvingskosten. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de totale opleidingskosten. Mocht je toch besluiten de opleiding niet te gaan volgen dan wordt dit bedrag niet gerestitueerd.
Data Op vrijdagen, in onderling overleg
Locatie StudioKleur, Hoogstraat 119 Eindhoven
Kosten €1795 inclusief btw, studiemateriaal, modellen en lunch.

Contactinformatie

Informatie
aanvragen

[contact-form-7 404 "Not Found"]