+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Opleiding | Het KleurCollege

In de opleiding tot kleurstylisfotot van Het KleurCollege ga jij je eigen kleurinzicht ontwikkelen. Als kleurstylist weet jij precies hoe je de schoonheid en de natuurlijke uitstraling bij iemand kunt benadrukken. Je bent creatief, je hebt oog voor detail en een feilloos gevoel voor kleur.

Je leert hoe je objectief naar kleur kunt kijken, zonder vooroordelen en zonder je te laten afleiden door wat een ander mooi of niet mooi vindt. Na de opleiding kun je anderen meenemen op een kleurrijke ontdekkingstocht en laten zien wat de juiste kleuren voor hen kunnen betekenen. Tijdens de opleiding leer je hoe je van begin tot eind een kleurconsult geeft. Hiermee leg je een stevige basis om zelfstandig als kleurstylist te werken.

Tijdens de opleiding werk je met het 12-seizoenen kleurensysteem. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en die leer je herkennen. Je krijgt een uitgebreide theoretische achtergrond, maar je werkt vooral veel in de praktijk met modellen.

Op de eerste dag van de opleiding krijg je een studiepakket met speciaal ontwikkeld kleurgereedschap, zodat je meteen aan de slag kunt. Wij kiezen ervoor om het aantal deelnemers beperkt te houden; met drie tot zes deelnemers is er tijd voor persoonlijke aandacht. Jouw leerproces staat centraal!

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit het zelfstandig uitvoeren van zes kleurenanalyses. Je maakt hiervan een verslag met voor- en na foto’s. Na afronding van de opleiding ontvang je het certificaat van Het KleurCollege. Je krijgt ook de kans om je aan te sluiten bij Het KleurCollege, een groep stylisten die allen deze opleiding hebben gevolgd.

De opleiding wordt met veel plezier en zorg begeleid door Marieke Haagen en Judith Post. Marieke is een prijswinnende kleurstyliste met jarenlange ervaring en Judith gebruikt haar kennis van de zakelijke wereld om de opleiding te ondersteunen.

Ben je nieuwsgierig geworden maar wil je meer inzicht in onze werkwijze en het vak van kleurstylist? Kom dan een keer langs voor een kennismaking of voor een kleuradvies*, zo krijg je een goed idee van de expertise die wij aanbieden.

Praktische informatie:

Data: 22 september, 6 oktober, 27 oktober en 10 november

Locatie: Hoogstraat 119 te Eindhoven

Kosten: €1795 (inclusief studiemateriaal, modellen en lunch).

Begeleiders: Marieke Haagen en Judith Post

*Een kleuradvies kost €90. Wanneer je na het advies besluit de opleiding te volgen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de opleidingskosten.