+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Stijladvies

sk-Nicole-Miller
Yves Saint Laurent zei het heel treffend:

“Mode mag zich niet in de persoonlijkheid van de draagster mengen, maar moet die uitdrukken”

Kleding dragen die je persoonlijkheid benadrukt, die harmonieert met je lichaamsvorm en die past bij je levensstijl. Dat is waar het bij een stijladvies om draait. Als je kleding draagt die bij je past voel je je veel vrijer en zelfverzekerder omdat het uitdrukt wie jij bent. Het voelt als een verlengstuk van jezelf, als een tweede huid.

Elke vrouw weet het als kleding niet bij ze past: het voelt als een uniform en je bent je, op een hinderlijke manier, constant bewust van wat je  aanhebt. Na een stijladvies weet je waaróm dat zo is. Dat soort frustrerende miskopen zijn dan voorgoed verleden tijd.

Hoe gaan we bij een stijladvies te werk?

Allereerst is het belangrijk dat ik zicht krijg op wie jij bent. Ben je bijvoorbeeld sportief, of meer een creatieveling? Welke kledingstijl past dan het beste bij je zodat je je plezierig voelt in de kleding die je draagt. Ook bekijken we hoe je de juiste kleding kiest voor je dagelijkse bezigheden.

Behalve kledingstijl is ook de vorm heel belangrijk: welke belijning past het beste past bij jouw lichaamsvormen. Maar ook: welke stoffen en dessins onderstrepen je lichaamsvorm. Het leuke hiervan is, dat je meteen in de spiegel kunt zien wat voor effect bepaalde kleding heeft op je hele voorkomen. Je ziet in één oogopslag waarmee je het beste tot je recht komt.

In mijn studio heb ik kleding die we kunnen gebruiken bij het stijladvies, maar neem vooral ook zelf kleding mee. Kleding waar je je prettig in voelt maar ook de miskopen die in je kast hangen, want die geven vaak goede aanwijzingen. Ongeveer een koffertje vol (met wat extra schoenen en een paar laarzen) is voldoende. Hou er rekening mee dat het stijladvies een ‘verkleedpartij’ is dus trek een body aan of iets anders waar je gemakkelijk van alles over aan kunt trekken.

Na afloop van het stijladvies krijg je een stijlmap mee die helemaal op jou is afgestemd. Hierin vind je alle tips en adviezen die voor jou belangrijk zijn. Verder zie je hierin overzichtelijk alle soorten kledingstukken, stoffen en details die geschikt zijn voor jouw lichaamsvorm.

Extra begeleiding na afloop

Wil je naderhand samen nog eens wat kledingstukken waar je twijfels over hebt bekijken, dan kun je altijd nog eens langskomen. Ik zie je graag terug om te horen hoe het gaat.