+31 (0)6 44 214 714info@studiokleur.nl

Over StudioKleur

Methode

Ik noem mezelf geen Image Consultant maar kleurstylist. Het gaat mij namelijk niet om hoe iemand wil overkomen maar om wie iemand is. Bij een image (letterlijk: plaatje) gaat het om een bepaalde uitstraling die gecreëerd wordt om een bepaald effect te bereiken. Je legt daarmee als het ware iets over jezelf heen. Het is mijn overtuiging dat juist het benadrukken van iemands eigenheid de persoon mooi, krachtig en geloofwaardig maakt.

herfst

Om een goede kleurenanalyse uit te voeren werk ik met de meest verfijnde methode zoals die in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld is door Color me Beautiful. Hiermee kun je grofweg twaalf basis kleurtypes onderscheiden, met ieder weer hun eigen individuele kenmerken. De vier kleurtypes zoals die in het prille begin gedefinieerd werden als lente-, zomer-, herfst- en wintertype, bleken al snel ontoereikend te zijn om recht te doen aan de specifieke kleurkarakteristieken die mensen in het uiterlijk met zich meedragen. Regelmatig zie ik mensen voor een second opinion en elke keer blijkt hoe belangrijk het is om volgens deze verfijnde en precieze methode de kleurenanalyse uit te voeren. Een verkeerd kleuradvies kan erg verwarrend zijn, terwijl je eigen intuïtieve kleurgevoel dan nog altijd een betere raadgever is.

 Handig om te weten

Als je voor een kleuradvies komt, dan is het fijn als je je van tevoren niet of niet teveel opmaakt. Een goede kleurenanalyse kan alleen gebeuren bij een onopgemaakt gezicht. Ook de haarkleur is heel bepalend. Mocht je het gekleurd hebben dan dekken we het af. Of nog beter: wacht liever even met het haar te kleuren tot na het kleuradvies.

Afspraak

Alle adviezen zijn op afspraak. Je kunt op alle dagen van de week een afspraak inplannen, ook in het weekend. Vanwege het benodigde daglicht vindt een kleurenanalyse altijd overdag plaats.

Op zaterdag is ook ‘de winkel’ open, dus dan kan er misschien even iemand binnenlopen die komt neuzen tussen de kleurrijke kleding of voor een make-up aankoop.